Cum şi de ce ne-am schimbat?

Lista lungã de obiective compusã la începutul perioadei de izolare probabil stã uitatã într-un sertar.

Când ne-am gândit că vom avea tot timpul din lume doar pentru noi, cu siguranță mulți ne-am promis că vom avea mai multă grijă de sănătatea noastră; că vom citi în sfârşit teancul de cărți de pe noptieră; că vom dezvolta noi hobby-uri; ne vom ține de o rutină zilnică bine pusă la punct. Probabil că le-am bifat parțial pe unele dintre acestea.

Apoi, pe măsură ce timpul trecea, acea „schimbare” nu s-a produs. Nu am devenit mult mai inteligenți, mult mai sănătoși, mult mai interesanți. Și totuși s-a produs o schimbare. Odată ce ne-am pierdut de tumultul social cu care eram obișnuiți, fiecare dintre noi am devenit mai contemplativ. Și nu, nu mă refer la meditație.

Fără oamenii de pe stradă, mijloace de transport, școală/facultate, de la locul de muncă, diverse evenimente – tot ce ne-a rămas a fost propriile gânduri. Poate uneori am fost nostalgici, gândindu-ne la zilele de primăvară de anul trecut. Poate am devenit uneori furioși, imaginându-ne toate lucrurile pe care ne-am fi dorit să le facem lunile acestea și nu am avut cum. Poate de multe ori ne-am întristat pentru că nu mai găseam sens șirului de zile trase la xerox.

Cu fiecare moment petrecut cu noi înșine am ajuns puțin câte puțin să prioritizăm ceea ce chiar ne aduce bucurie, ne ajută. Chiar cred că ne cunoaștem mult mai bine pe noi înșine. Știm exact mâna acea de oameni pe care putem conta; știm sigur emisiunile ieftine la care râdem cel mai bine; cunoaștem sigur workout-urile și mâncărurile pe care cu siguranță nu le vom mai încerca niciodată. Probabil știm mult mai bine ce să apreciem în viața de zi cu zi, chiar dacă habar nu avem în ce dată a lunii ne aflăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *